Kalender

April

2. 

JWSN-gala 2019

Op 2 april organiseert Eindeloos in brouwerij Homeland het jaarlijkse Jan Willem Schulte Nordholt-gala. Tijdens dit evenement wordt de prijs uitgereikt voor het beste populair-wetenschappelijke artikel onder eerstejaars geschiedenisstudenten. Het belooft een mooie avond te worden met interessante gastsprekers en lekkere biertjes!

 • Wat: JWSN-gala 2019
 • Waar: Brouwerij Homeland, Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam
 • Hoelaat: Vanaf 20.00 uur

4.

BLABLA-fest 2019

Op 4 april organiseert Eindeloos in samenwerking met Cimedart, Writer’s Block en Absint het BLABLA-fest 2019! Een avond vol verhalen, poëzie, geschiedenis en muziek! Eindeloos zal het publiek trakteren op zowel kunsthistorische als historische verhalen. En doe vooral mee aan onze kleine Grote Geschiedenisquizz!

 • Wat: BLABLA-fest 2019
 • Waar: Vondelbuncker, Vondelpark 8A, 1071 AA Amsterdam                                             
 • Hoelaat: Vanaf 20.00 uur

24.

Barts BoenkenClub met historica Bianca Stigter

Overal in Amsterdam bevinden zich zichtbare en onzichtbare sporen van de Tweede Wereldoorlog. Waar zaten onderduikers? In welke straat werd een aanslag gepleegd en welk huis werd als represaille in brand gestoken? Historica Bianca Stigter is te gast om te praten over haar boek ‘Atlas van een bezette stad’. Hierin wordt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam wijk voor wijk, kaart voor kaart verteld. Bianca Stigter gidst ons door de stad van toen.

 • Wat: Barts BoekenClub
 • Waar: Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam
 • Hoelaat: 20:30 uur

 

Mei

7.

Amsterdamse tuinhuizen binnen de Singelgracht

Vanaf dinsdag 7 mei t/m vrijdag 14 juni 2019 is er een fototentoonstelling gewijd aan één van de meest onbekende aspecten van deze werelderfgoedstad, namelijk de tuinhuizen binnen de Singelgracht. Er zijn op dit moment welgeteld meer dan 300 tuinhuizen binnen de Singelgracht, van historisch tot modern.

Jaarlijks trekken de Open Tuinendagen – dit jaar in het weekend van 14, 15, 16 juni – veel bezoekers naar de grachtengordel. Niet bij alle opengestelde tuinen zijn tuinhuizen te zien. Deze tentoonstelling is ervoor om dat gemis deels goed te maken door in beeld en tekst 48 tuinhuizen – van historisch tot modern – onder de aandacht te brengen.

 • Wat: Fototentoonstelling over Amsterdamse tuinhuizen
 • Waar: Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam
 • Hoelaat: Elke werkdag van 9 tot 17 uur

24.

Schouwburg in Vuur en Vlam: Muziek uit de bloeitijd van Amsterdam

De rijke geschiedenis van de Amsterdamse schouwburg vertelt ons veel over de stad. Vanaf het ‘Eeuwfeest’ tot de tragische brand in 1772: het theater heeft het allemaal meegemaakt en het is de hoogste tijd om dit boeiende verhaal te delen!

Amsterdam Corelli Collective wordt voor deze bijzondere gelegenheid bijgestaan door vioolvirtuoos Shunske Sato. Samen geven zij een muzikaal beeld van de stad in haar hoogtijdagen. Met muziek van grootheden als Corelli en Vivaldi, die een grote link hadden met Amsterdam en haar schouwburg. Om het verhaal nog levendiger te maken doet Amsterdam Corelli Collective beroep op personages, getuigenissen, soundscapes en originele documentatie om zo een goed beeld te krijgen.

 • Wat: Amsterdam Corelli Collective
 • Waar: Waalse Kerk, hartje Amsterdam
 • Hoelaat: 19.30 uur, Tickets: 25,-
(klik hier voor het Facebook-event)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s