Barts Boekenclub ontvangt Frank Westerman en Jean-Marc van Tol

Barts Boekenclub ontvangt Frank Westerman en Jean-Marc van Tol
Woensdagavond 24 oktober ontvangt Barts Boekenclub in het Betty Asfalt Complex Frank Westerman en Jean-Marc van Tol. Barts Boekenclub is een eigentijdse literaire avondvoorstelling waarin historicus Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met wetenschappers voert over hun nieuwste werk. Zo ook met Frank Westerman over zijn nieuwste boek Wij, de mens. Hier staat de vraag centraal in wie wij, de mens, zijn. Door een vondst van een oermens van amper een meter hoog en skeletten van ratten zo groot als honden, ooievaars van wel 1,80m en olifanten zo klein als pony’s, vroeg Westerman zich af wie wij zijn en waar wij vandaan komen. Met Wij, de mens neemt Frank Westerman ons mee op een filosofische wereldreis. Als wij de overtreffende trap van het dier zijn, waarin schuilt dan het onderscheid?

De tweede hoofdgast is Jean-Marc van Tol. De schrijver en cartoonist, vooral bekend van de Fokke & Sukke-tekeningen die dagelijks in het NRC verschijnen, schreef Musch. Het eerste deel van een trilogie over raadspensionaris Johan de Witt. Het is 1650. De stad Amsterdam heeft ternauwernood een aanslag door stadhouder prins Willem II overleefd. De man achter deze mislukte staatsgreep was Cornelis Musch, de griffier van de Staten-Generaal. In Musch laat Van Tol zien dat de Republiek in de Gouden Eeuw corrupt was, waarbij spionage, nepnieuws en intimidatie de gewoonste zaak waren. Cornelis Musch was hier de verpersoonlijking van, maar zijn dood was in 1650 het begin van Johan de Witts politieke carrière.

Verder brengt En Vrac livemuziek ten gehore en is er de traditionele BBC Proza Pitz, het podium voor debuterende schrijvers. Deze keer: Michiel Smit (Game Boy) en Nicole Harmsen (De Rusluie).

Zie voor meer informatie ook: de website.

BARTS BOEKENCLUB START 24 OKTOBER 2018 OM 20.30 UUR EN VINDT PLAATS IN
THEATER HET BETTY ASFALT COMPLEX NIEUWEZIJDS VOORBURGWAL 282, 1012 RT
AMSTERDAM, TEL: 020 626 46 95 DE TOEGANG BEDRAAGT €12,50. VOOR
STUDENTEN: €8,50. RESERVEREN VIA:www.bettyasfaltcomplex.nl

BBC oktober[2679]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s