Jan Willem Schulte Nordholtprijs

De Jan Willem Schulte Nordholtprijs is een prijs voor het beste populair-wetenschappelijke artikel van een eerstejaarsstudent geschiedenis aan de UvA. Naast eeuwige roem bestaat de prijs uit een boekenbon, de befaamde wisselbokaal en een plaats in de Eindeloosredactie.

Docenten van het vak nomineren van elke werkgroep de drie beste stukken, die vervolgens door een jury van de redactie worden teruggebracht tot een shortlist. We letten allereerst op inhoud: er moet een gedegen historisch onderzoek ten grondslag liggen aan het artikel. Daarnaast hechtten we bij Eindeloos veel belang aan een luchtige, vlotte (en als het even kan humoristische) schrijfstijl. Verder zijn er met originaliteit punten te verdienen, evenals een mooie vormgeving.

De prijsuitreiking vindt plaats op het jaarlijkse JWSNH-gala, in Café P96. De precieze datum volgt nog, maar ga uit van eind februari of begin maart. Alle genomineerden krijgen een uitgebreid juryrapport, waarna de laureaat bekend wordt gemaakt. De avond begint met de fameuze JWSNH-lezing en is toegankelijk voor iedereen. Komt allen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s